Jada's Doodles

Australian Labradoodles

Scroll
Scroll

Geschiedenis

Een belangrijke naam in de geschiedenis van de Australische labradoodle is Wally Conron. In 1989, toen hij werkzaam was bij de Royal Guide Dogs Association in Australië, kreeg hij een verzoek van een koppel met een visuele handicap die op zoek waren naar een hond die geen allergieën zou veroorzaken. Dit was de start van het fokken van labradoodles die hypoallergeen zouden zijn en tegelijkertijd intelligent en gehoorzaam. De populariteit van de labradoodle begon te groeien in de jaren '90 en sindsdien zijn ze uitgegroeid tot een van de meest gewilde kruisingen ter wereld.  De labradoodle is niet alleen intelligent en leergierig maar ook hypoallergeen - perfect voor mensen met allergieën.

Het kruisingsproces werd voortgezet met verschillende andere rassen, zoals de Ierse waterspaniël, de Engelse cockerspaniël en de Portugese waterhond. Door deze rassen te combineren, konden fokkers de gewenste kenmerken en eigenschappen selecteren en versterken om de perfecte hond te creëren.


Karakter

De Australian labradoodles staan bekend om hun liefdevolle en intuïtieve karakter. Ze zijn zeer gevoelig voor de stemmingen van hun gezin en passen zich hierop aan. Hierdoor zijn ze een geweldige aanvulling op elk huishouden en worden ze vaak beschouwd als echte gezinshonden. Ze zijn ook zeer levendig en energiek, waardoor ze altijd klaar zijn om te spelen en te ravotten. Ze willen graag mensen plezieren en zijn dol op het gezelschap van mensen, waardoor ze niet geschikt zijn om lang alleen gelaten te worden. Dit kan namelijk leiden tot eenzaamheid en destructief gedrag.

De Australian labradoodles zijn van nature vrolijk, speels en leergierig. Ze zijn bijzonder intelligent en kunnen gemakkelijk worden getraind, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende taken, zoals hulphonden, therapiehonden of jachthonden. Ze zijn echter niet geschikt als waakhonden, omdat ze van nature vriendelijk en niet-agressief zijn. Ze zullen wel blaffen om aan te geven dat er iemand is, maar zullen die persoon vervolgens vrolijk begroeten. Het geluid dat ze produceren kan soms afschrikken, maar dat is niet bedoeld als waarschuwing.

Als je bereid bent om tijd en moeite te investeren in je hond door middel van aandacht, liefde, training en lichamelijke verzorging, zul je een fantastische metgezel hebben aan de Australian labradoodle. Ze hebben een hoog knuffelgehalte en zijn zeer aantrekkelijk om te zien. Hun zachte, hypoallergene vacht maakt ze ook geschikt voor mensen met allergieën. Het is belangrijk om te onthouden dat de Australian labradoodles veel beweging en mentale stimulatie nodig hebben om gezond en gelukkig te blijven.

Verzorging

Het vachtonderhoud van de Australian labradoodle is een belangrijk aspect van de verzorging van deze hond. Het is daarom belangrijk om al vroeg te beginnen met borstelen. De vacht van de Australian labradoodle vereist namelijk regelmatig en stevig borstelen, vooral als de vacht langer wordt. Hoe langer de vacht, hoe meer onderhoud en hoe meer klitten er kunnen ontstaan. Het is dus belangrijk om de vacht laag per laag te borstelen om klitten te voorkomen. De puppyvacht is meestal zacht en klit niet snel, maar zodra de vacht volgroeid is, kunnen er snel klitten ontstaan.

OVER ONS

OVER ONS

We willen de kwaliteit van het ras waarborgen en zorgen voor gezonde en sociale pups. Onze honden worden getest op erfelijke afwijkingen en we selecteren zorgvuldig de beste combinaties om te fokken.
PUPS

PUPS

De pups worden in een huiselijke sfeer met veel aandacht verzorgd. Alle nieuwe klanten zullen worden gescreend voordat ze een hondje mee krijgen, dit om te zorgen dat de pup in een goede nieuwe thuis kan terechtkomen.
VERZORGING

VERZORGING

Een trimbeurt op zijn tijd is ook geen overbodige luxe. Het is dan ook aan te raden om een trimmer te zoeken die ervaring heeft met het trimmen van Australian labradoodles. Dit is belangrijk omdat de vacht van deze hond speciale aandacht vereist.